9,2
886 beoordelingen
1141_TO_Webbeelden_Toyota_Betaalplan_1920x1080_11

BKR-registratie

Verplicht bij een (auto)financiering

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) houdt leningen en kredietovereenkomsten bij die je aangaat. Banken en kredietverstrekkers zijn wettelijk verplicht om dit door te geven aan het BKR. Ga je een lening aan om je auto te financieren via het Toyota Betaalplan, dan krijg je een BKR-registratie.

Soorten BKR-registraties

Er zijn twee soorten registraties bij het BKR: positieve registraties en negatieve registraties. 
Een negatieve BKR-registratie kan een belemmering vormen als je een lening wilt afsluiten. Deze kan het gevolg zijn van een (eerdere) betalingsachterstand. Betalingsachterstanden blijven tot 5 jaar zichtbaar bij het BKR, ook als je de betaling inmiddels hebt voldaan. Bij een positieve registratie heb je één of meerdere leningen lopen en betaal je de kosten van de lening op tijd. Een positieve BKR-registratie levert meestal geen problemen op bij het aangaan van een nieuwe lening.

1141_TO_Webbeelden_Toyota_Betaalplan_1920x1080_05

Populaire modellen

Corolla Hatchback

Ontdek de Corolla Hatchback

1141_TO_Webbeelden 2_Toyota_Betaalplan_1920x1080_8
Controle BKR-registratie

Bij het afsluiten van een financiering voor je auto bij Toyota Financial Services, zijn we wettelijk verplicht om vooraf te controleren of je geregistreerd staat bij het BKR. Zo beoordelen we of het verantwoord is dat je een lening aangaat. Ook als je een Private Leaseovereenkomst wilt aangaan, word je getoetst bij het BKR. Na goedkeuring en ondertekening van de overeenkomst wordt het leasebedrag geregistreerd. Kijk voor meer informatie over een BKR-registratie op de website van het BKR.