9,2
886 beoordelingen
Terug naar overzicht
TOY-World-Toyota-GR-Supra-van-LEGO-hero-dealersites.jpg

Toyota GR Supra van LEGO-steentjes

Rijdend model op ware grootte

Stel je eens voor dat je je favoriete auto kunt nabouwen in je favoriete speelgoed: LEGO-steentjes. Nou, dat kan écht, want LEGO-designers hebben de Toyota GR Supra op ware grootte tot in de kleinste details nagebouwd en hij kan nog rijden óók!

Ruim 477.000 steentjes

Dit LEGO-kunstwerk van de Toyota GR Supra is ter gelegenheid van de 35ste verjaardag van de Supra op ware grootte nagebouwd uit maar liefst 477.303 steentjes. De ontwerpers van de Japanse tak van het LEGO-concern en de ingenieurs van Toyota hebben nauw samengewerkt om het werkstuk te realiseren. De ontwikkeling van het model kostte zo’n drieduizend uur, het bouwen nog eens 2.400 uur. En ook al is LEGO van plastic, deze GR Supra is wel een stukje zwaarder dan de echte. Hij weegt 1.880 kilogram, zo’n 230 kilo meer dan de productieauto.

TOY-World-Toyota-GR-Supra-van-LEGO-rijdende-lego-auto-555.jpg
De eerste rijdende Toyota gemaakt van LEGO

En jawel, hij kan nog rijden ook! Natuurlijk kent iedereen het tv-programma LEGO Masters, waarin de kandidaten allerlei bouwwerken van LEGO maken, vaak met gemotoriseerde functies. Prachtig natuurlijk, maar het kan dus altijd nóg mooier, want de Toyota GR Supra van LEGO is óók gemotoriseerd. Dit is de eerste rijdende Toyota die van LEGO is gebouwd. De Toyota wordt aangedreven door een elektromotor en kan een topsnelheid van 28 km/h bereiken. De bestuurdersstoel, het stuur en de banden zijn afkomstig van de echte auto.

Ga hem zien

Eiko Konishi van LEGO Japan vertelt: “We willen laten zien dat LEGO-steentjes onbeperkte mogelijkheden bieden.” Als je in Japan bent, kun je de Toyota GR Supra nog tot 11 oktober bekijken in LEGOLAND Japan, in het zuiden van de Japanse stad Nagoya.

Meer info over de Toyota GR Supra Inschrijven Toyota nieuwsbrief