9,2
886 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-O-Uchi-Kyuden-System-batterij-thuisgebruik-1140-380.jpg

Toyota introduceert breed inzetbaar batterij-opslagsysteem

Systeem voor thuisgebruik met technologische overeenkomsten met geëlektrificeerde voertuigen

Op basis van de waarden veilig, lange levensduur, hoge kwaliteit, goede prijs-kwaliteitsverhouding en hoge prestaties heeft Toyota batterijen voor thuisgebruik ontwikkeld. Voor de ontwikkeling van het zogenoemde O-Uchi Kyuden System is gebruikgemaakt van de jarenlange kennis die Toyota heeft opgedaan bij de ontwikkeling van de technologie voor geëlektrificeerde voertuigen. Het systeem is inmiddels te bestellen en de verkoop begint in augustus in Japan via huizenbouwers en bouwbedrijven

Toyota-O-Uchi-Kyuden-System-diagram_NL.jpg
O-Uchi Kyuden System

Het O-Uchi Kyuden System maakt gebruik van dezelfde technologie als van batterij-geëlektrificeerde voertuigen van Toyota. Een goed voorbeeld is Toyota’s batterijcontrole dat ervoor zorgt dat het systeem met een capaciteit van 8,7 kWh een continu vermogen van 5,5 kWh kan leveren. De controle garandeert de veiligheid bij de levering van elektriciteit aan het hele huis. Niet alleen onder normale omstandigheden, maar zelfs tijdens stroomuitval veroorzaakt door bijvoorbeeld natuurrampen kan het systeem capaciteit leveren.

Toyota-O-Uchi-Kyuden-System-vrijstaand-555.jpg
Altijd stroom

Door de koppeling met een fotovoltaïsch systeem – een systeem dat licht omzet in elektriciteit – kan het bovendien de hele dag en nacht de juiste hoeveelheid elektriciteit leveren op basis van de behoeften van de gebruiker. Toyota is van mening dat het gebruik van dit systeem de inzet van zonne-energie zal aanmoedigen.

Auto als energiebron

Uniek is dat ook geëlektrificeerde voertuigen, zoals plug-in hybrides en batterij-elektrische en waterstof-elektrische auto's, hun energie kunnen leveren aan het systeem; via 100 volt wisselstroom. Het systeem kan de voertuigen dus gebruiken als reserve-energiebron op momenten dat er geen stroom is. Op die manier wordt de kans dat een huishouden zonder stroom komt te zitten tot het minimum beperkt.

Toyota-O-Uchi-Kyuden-System-infographic-555.jpg
Toyota-O-Uchi-Kyuden-System-smartphone-app-555.jpg
Draadloos checken

In de toekomst wordt het mogelijk om de opslagcapaciteit, de werking en instellingen van het O-Uchi Kyuden System via een speciale app te monitoren. Op een smartphone of tablet wordt dan real time data getoond en kan het systeem naar eigen wens ingesteld worden met behulp van een draadloze LAN-router die is aangesloten op een hybride stroomregelaar. Vooralsnog is deze alleen nog beschikbaar in het Japans, maar overige talen zullen volgen

Inschrijven Toyota nieuwsbrief Meer info over de bZ4X Vraag proefrit aan