9,2
886 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-stad-van-de-toekomst.jpg

Toyota onderzoekt koken op waterstof

Bijzondere bijdrage aan CO2-neutrale samenleving

Toyota onderzoekt samen met Rinnai Corporation – ’s werelds grootste producent van verwarmings- en keukenapparaten – de mogelijkheden van koken op waterstof. Dat zou betekenen dat ook het koken van eten duurzaam wordt – een waardevolle bijdrage aan een CO2-neutrale samenleving die Toyota en Rinnai nastreven. Koken op waterstof wordt als pilot toegepast in Woven City, een levend laboratorium in Japan, dat is opgezet door Toyota en dochteronderneming Woven Planet.

Woven City: experimentele samenleving

Toyota wil bijdragen aan een duurzame toekomst voor de komende generaties. Daarom bouwt het Woven City, een experimentele stad waar mensen wonen en werken en waar nieuwe uitvindingen ontstaan die ‘in de praktijk’ worden getest. Een van de doelen van Woven City is het ontwikkelen en gebruiken van nieuwe, duurzame vormen van mobiliteit en daarmee ervaring opdoen. Nieuwe waterstoftechnologie sluit dus ook aan op de missie van het project. Waterstof is immers een veelbelovende optie voor het bereiken van CO2-neutraliteit. Op dit gebied heeft Toyota in Rinnai een waardevolle partner gevonden.

Lees meer
Waterstof voor de keuken

In mei 2022 maakte Rinnai bekend dat het technologie heeft ontwikkeld voor de verbranding van waterstof voor de huishoudelijke warmwatervoorziening. Het werkt ook aan de ontwikkeling van allerlei andere apparatuur die wordt aangedreven met waterstof. Dat maakt Rinnai een uitgelezen partner voor Toyota en Woven City. De bedrijven zien eten koken als dé manier om de waarde van waterstof te onderzoeken voor het huishouden en de positieve impact ervan op het dagelijkse leven. Ze onderzoeken de veiligheid en efficiency van de verbranding van waterstof en of het de smaak en de textuur van eten beïnvloedt.

Toyota-stad-van-de-toekomst-02.jpg
‘Let’s go beyond’

James Kuffner, lid van de Raad van Bestuur van Toyota en CEO van Woven Planet, zegt: “Door te koken op aardgas of propaangas produceren we CO2. Nu kunnen we samen met Rinnai nieuwe methoden ontwikkelen om op waterstof te koken, zodat we ook in de toekomst kunnen genieten van het eten dat we bereiden in onze keukens, maar dan op een duurzame manier. Het is prachtig dat we met Rinnai, een grote naam in keukenapparatuur, nieuwe toepassingen van waterstof onderzoeken die aan de basis kunnen staan voor de duurzame samenleving van de toekomst.”

Inschrijven Toyota nieuwsbrief