9,2
886 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-exterieur-FT-3e-rijdend-batterij-elektrische-Japan-Mobility-Show

Toyota toont batterij-elektrische conceptauto’s op Japanse mobiliteitsshow

Futuristische elektrische modellen van Toyota: SUV FT-3e, sportieve FT-Se, EPU pick-up en Land Cruiser

Toyota pakt groots uit op de Japan Mobility Show 2023. De stand van Toyota heeft als thema ‘Let’s Change the Future of Cars – Find Your Future’. Nu geeft Toyota ontwerpdetails vrij van de batterij-elektrische conceptauto’s die op de show te zien zijn: de SUV FT-3e, sportieve FT-Se, EPU pick-up en de Land Cruiser. De Japan Mobility Show vindt plaats van 26 oktober tot en met 5 november 2023 in Tokyo.

Toyota-exterieur-FT-Se-batterij-elektrische-Japan-Mobility-Show
Toekomstige mobiliteit: meer dan fysiek transport

De conceptauto’s FT-3e en FT-Se belichamen een toekomst waarin elektrificatie, intelligentie en een nieuwe beleving centraal staan. Volgens Toyota bestaat toekomstige mobiliteit uit meer dan alleen puur fysieke transportmiddelen. Toyota wil een lifestylepartner zijn en nauw aansluiten bij de waarden van individuele klanten. Deze conceptauto’s bieden de zeer directe bediening en het aantrekkelijke design waar batterij-elektrische auto’s (BEV’s) om bekendstaan. Dankzij de vele personalisatiemogelijkheden en slimme functies waarmee tijdens het rijden handige informatie kan worden verkregen, ontwikkelen deze toekomstige BEV’s zich steeds meer tot unieke, aantrekkelijke auto’s.

FT-3e

De FT-3e is een concept voor een BEV die het dagelijkse leven van klanten dankzij de toegepaste innovatieve technologieën zal verrijken met nieuwe rijervaringen en gepersonaliseerde diensten. Het exterieurdesign combineert fraaie esthetiek met geavanceerde styling, waarbij de ontwerpers van Toyota de lijnen en oppervlakken van de carrosserie zo eenvoudig mogelijk hebben gehouden. Grote digitale displays aan de buitenzijde van de FT-3e bieden informatie over onder meer de batterijlading, de temperatuur en de luchtkwaliteit in het interieur. Die informatie ziet de bestuurder zodra hij of zij de auto nadert.

Toyota-exterieur-FT-3e-batterij-elektrische-Japan-Mobility-Show
Toyota-exterieur-FT-Se-oranje-batterij-elektrische-Japan-Mobility-Show
FT-Se

De FT-Se is een hoogwaardig concept van een sportauto in een koolstofneutrale samenleving. Toyota heeft expertise van Toyota GAZOO Racing op deze sportieve BEV toegepast. Met het oog op rijgedrag en aerodynamica delen de FT-Se en de FT-3e belangrijke componenten. En de auto’s moeten door middel van software-updates met de bestuurder ‘meegroeien’.

De brede, lage proporties van het slanke, geavanceerde silhouet verminderen de aerodynamische weerstand. De uiterst moderne cockpit biedt intuïtieve bediening en een meeslepende rijervaring. Het laag geplaatste instrumentenpaneel is optimaal afleesbaar en de nieuw ontworpen kniesteunen beschermen het lichaam tijdens het rijden tegen G-krachten.

Land Cruiser Se

De Toyota Land Cruiser Se combineert de prestaties en het hoge koppel van een BEV met elegant, stijlvol design. De zevenpersoons SUV met drie zitrijen vergroot de aantrekkingskracht van de Land Cruiser nog verder en voldoet aan de meest uiteenlopende behoeften. De geruisloosheid van BEV’s verhoogt het comfort zowel in de stad als in andere situaties op de weg. De zelfdragende carrosserie maakt een zeer responsief rijgedrag mogelijk en geeft extra vertrouwen in ruw terrein. De Land Cruiser Se is 5.150 mm lang, 1.990 mm breed en 1.705 mm hoog. De wielbasis meet 3.050 mm.

Land-Cruiser-Se-exterieur-rijdend_Medium-Landscape
EPU-pick-up-exterieur-schuin-boven_Medium-Landscape
EPU pick-up

Nog een hoogtepunt op de show is de EPU: een middelgrote vijfpersoons pick-up van de volgende generatie, met batterij-elektrische aandrijving. Hij is voorzien van een dubbele cabine, een zelfdragende carrosserie en een laadruimte die geschikt is voor een breed scala aan gebruikstoepassingen. De cabine sluit naadloos aan op de laadbak, om tegemoet te komen aan uiteenlopende gebruikersvoorkeuren en om allerlei mobiliteitsstijlen te ondersteunen, zoals buitenactiviteiten. Het lage zwaartepunt van deze BEV zorgt voor superieure stabiliteit en rijcomfort. De EPU is 5.070 mm lang, 1.910 mm breed en 1.710 mm hoog. Zijn wielbasis meet 3.350 mm.

Inschrijven Toyota nieuwsbrief Lees meer over batterij-elektrisch